Politika

Nedeljko Čubrilović: “Mediji – stub demokratskog društva”

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je 3. maj – Svjetski dan slobode medija i istakao da je parlament Srpske uvijek otvoren za saradnju sa medijima koji su važan stub demokratskog društva.

Nedeljko Čubrilović - Vijesti.ba

Narodna skupština Republike Srpske i dalje će biti partner svim medijima u interesu javnosti i građana. Cilj je da svi zajedno stvorimo što bolje uslove za rad novinara i poboljšanje njihovog položaja u društvu“, naveo je Čubrilović u čestitki.

On je napomenuo da je sloboda medija zagarantovana zakonom i Ustavom Republike Srpske.

Predsjednik parlamenta Srpske naglasio je da su objektivni, nezavisni i profesionlani mediji nezaobilazan korektiv društva, izrazivši nadu da će mediji, uprkos brojnim problemima sa kojima se susreću u radu, biti dosljedni u primjeni najviših novinarskih i etičkih kodeksa u izvještavanju o svim važnim političkim, ekonomskim i životnim temama.

Neprihvatljiv je bilo koji vid ugrožavanja slobode medija, kao i što je neprihvatljivo manipulisanje i zavaravanje javnosti i zloupotreba medijskih sloboda“, naveo je Čubrilović.

On je dodao da novinar uvijek treba da teži istinitom i objektivnom izvještavanju jer se tako na najbolji način štiti ugled i dostojanstvo profesije, čiji najsvetiji cilj izvještavanje javnosti na objektivan, pošten i istinit način.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh