Politika

KOJEM MILORADU DODIKU DA VJERUJEMO Pragmatičar koji stalno mijenja mišljenje

rošle godine se pridružio pozivu Vlade RS Oružanim snagama da čuvaju granicu BiH od migranata, a nedavno je poručio da vojska neće na granicu. Vukoti Govedarici i Branislavu Borenoviću nudio je ministarske funkcije u Savjetu ministara, a potom rekao da im nije nudio fotelje.

To su samo neke od zbunjujućih, pa čak i kontradiktornih izjava Predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i predsjednika SNSD Milorada Dodika u proteklih nekoliko mjeseci, prenosi srpskainfo.
Crno na bijelo
O vojsci

– Podržao zaključke Vlade o migranstkoj krizi. Jednim od njih se od Predsjedništva BiH traži angažman OS BiH na pojačanoj kontroli granice – 13. maj 2018.

– Ne može vojska tek tako izaći na granicu, pogotovo ne na granicu prema Srbiji – nakon sjednice Predsedništva BiH, 17. aprila 2019.
O funkcijama

– Ponudio sam Govedarici i Borenoviću ministarske fukcije u Savjetu ministara BiH – nakon sastanka delegacija 26. marta 2019.

– SNSD nije nudio fotelje, već jedinstven nastup u Sarajevu – izjava Srni, 1. april 2019.

Otcjepljenje

– Moglo bi doći do otcjepljenja RS od BiH ukoliko se pred Ustavnim sudom BiH otvori rasprava o ustavnosti naziva RS. Imamo pripremljene zakone da tokom noći uspostavimo kontrolu na granicama – N1, 24. januar 2019.

– U ovom trenutku u Republici Srpskoj niko ne radi na pitanjima secesije, ali postoje očekivanja javnosti na tom pitanju – u Briselu 4. marta 2019.

O BiH

– BiH pripada redu propalih država – intervju Srni, 8. april 2019.

– BiH je složena zemlja, ali je stabina za biznis – Ekonomski forum Sarajevo, 17. april 2019.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh