Politika

Fuad Kasumović potvrdio: “Napuštam Nezavisni blok”

Dosadašnji potpredsjednik Nezavisnog bloka Fuad Kasumović nakon današnjeg stranačkog Kongresa, na kojem je za predsjednika ponovo izabran Senad Šepić, odlučio je napustiti sve funkcije u ovoj stranci.

No image - Haber.ba

Kasumović je bio veoma nezadovoljan načinom izbora lidera stranke, a to je danas kazao i na kongresu. Delegati koji su lojalni njemu su napustili salu u kojoj se održavao kongres prije proglašenja pobjednika.

Kasumović je vidno nezadovoljan raspletom u NB-u govorio za “Klix” te potvrdio da napušta stranku u čijem je osnivanju učestvovao.

Kazao je da je prilikom prebrojavanja glasova bilo dosta malverzacija te da su dodavani glasovi u korist Šepića. Također je kazao da je lider NB-a u vrh stranke doveo ljude koji su na prethodnim izborima osvojili tek nekoliko glasova.

U utrci za lidera stranke bili su Senad Šepić i Fuad Kasumović, a nakon današnjeg glasanja izabran je dosadašnji lider Nezavisnog bloka koji je dobio 146 glasova, napsram 46 koliko je dobio Kasumović.

Kako se saznaje gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović se kandidirao za predsjednika u posljednji trenutak i to među članstvom nije bilo očekivano.

Nezavisni blok u periodu nakon izbora je prošao kroz veoma burno razdoblje, nekoliko članova isticalo je kritike na račun rukovodstva, a iz stranke su isključeni Sadik Ahmetović i Salko Sokolović.

Današnji Kongres Nezavisnog bloka održan je u tajnosti s obzirom da mediji nisu dobili nikakvu najavu događaja.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh