Politika

Danas sastanak delegacija HDZ-a i SDA u Mostaru

U Mostaru će se danas sastati delegacije HDZ-a BiH i SDA. Sastanak je planiran u 12:30 sati u Domu HDZ-a.

Dragan Čović i Bakir Izetbegović - Nezavisne.com

Razgovarat će se o uspostavi vlasti na nivou BiH, kao i o Vladi FBiH, koju je Dragan Čović dosad uslovljavao izbornim zakonom.

U posljednje vrijeme mnogo je gluhih telefona i medijskih prepucavanja čemu smo svjedočili i jučer. Zvaničnici iz SDA nisu se odazvali na pozive na Sajam gospodarstva, gdje su osim Čovića dominirali Milorad Dodik i Aleksandar Vučić.

Čović je rekao da nedolazak u Mostar nije dobra poruka, a novinarima je preporučio da razloge nedolaska pitaju ljude iz SDA. Dodik je koji sat kasnije bacao drvlje i kamenje po SDA, stranci za koju tvrdi da vojno osposobljava Bošnjake i proizvodi oružje.

Tvrdio je i da su oni usporili pregovore, da su oni u živom blatu, te da su zbog SDA data lažna obećanja u Briselu. Kaže i kako SDA u pregovorima smatra sebe važnijim i vrijednijim od drugih pregovarača.

U pregovore će, čini se, samo indirektno biti uključen i DF. Izgleda da će, kako je to Čović nedavno i najavio, u njihovo iem pregovarati upravo Bakir Izetbegović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh