Politika

Šefik Džaferović otkazao dolazak na sajam u Mostaru

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik će danas u 11.00 sati otvoriti 22. Međunarodni sajam privrede u Mostaru tokom kojeg će više od 860 izlagača iz 27 zemalja predstaviti proizvode i usluge posjetiocima iz četrdesetak zemalja. Brojne zvanice su otkazale učešće na sajmu.

Šefik Džaferović - Blogspot.com

Sajam će posjetiti i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić koji će se prije toga, u 10 sati, u prostorijama HDZ-a BiH sastati sa zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH Draganom Čovićem.

Najavljeno je da će se na sajmu obratiti i predstavnik zemlje partnera Kine Džang Šenfeng, potpredsjednik Kineskog savjeta za promociju međunarodne trgovine, te direktor Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak.

Bošnjak je najavila da zemlja partner Kina dolazi sa blizu 100 preduzeća na 2.000 metara kvadratnih izložbenog prostora.

Zvanice će na sajmu, zajedno sa Bošnjak, dočekati premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenko Herceg i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

U ime Hrvatske najavljen je dolazak ministra privrede Darka Horvata. Premijer Hrvatske Andrej Plenković neće boraviti u Mostaru zbog službenog puta u Brisel gdje će biti održan samit EU-Kina.

Bio je najavljen i dolazak člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića, ali je on otkazao dolazak. Predsjednik SDA Bakir Izetbegović, iako je bilo očekivano, neće prisustvovati ovom događaju.

U okviru sajma bit će organizovan veliki broj konferencija i stručnih skupova, kao i sajamske manifestacije, među kojima je sajam turizma.

Na sajmu, koji će trajati do 13. aprila na prostoru Slobodne zone Hercegovina, očekuje se 50.000 posjetilaca, prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh