Politika

Željko Komšić o obavještajnoj aferi: “Razumijem zabrinutost”

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je jučer na vanrednoj sjednici zatražilo od Ministarstva sigurnosti da u roku od tri dana Predsjedništvu dostavi sveobuhvatnu informaciju o navodima iznesenim u javnosti o aktivnostima Sigurnosno-obavještajne agencije Republike Hrvatske i generalnog konzula Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini.

Željko Komšić - Fenix magazin

Danas je cijelu situaciju komentarisao i član Predsjedništva Željko Komšić.

Na jučerašnjoj vanrednoj sjednici Predsjedništva BiH zatraženo je od Ministarstva sigurnosti BiH da u roku od tri dana Predsjedništvu BiH dostavi sveobuhvatnu informaciju o navodima iznesenim u javnosti, a o aktivnostima SOA-e Hrvatske i generalnog konzula Hrvatske u BiH. Nakon što dobijemo potpunu informaciju uslijediti će daljnji koraci u pravcu rješavanja ovog problema. Razumijem zabrinutost javnosti u vezi sa eventualnim aktivnostima o kojima se govori proteklih dana, ali isto tako želim istaći da je u ovom trenutku potrebno vjerovati u institucije države. Ne smijemo i nećemo dozvoliti destabilizaciju države Bosne i Hercegovine“, poručuje Komšić, prenose “Vijesti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh