Politika

Bakir Izetbegović: “Danas smo napravili jedan korak, nije ga bilo lako napraviti”

Lideri HDZ-a BiH Dragan Čović, SDA Bakir Izetbegović i SNSD-a Milorad Dodik pregovarali su večeras u zgradi Predsjedništva BiH o formiranju državne vlasti.

Bakir Izetbegović - N1

Danas smo usaglasili principe djelovanja u sljedeće četiri godine, mislim da smo time napravili dobar korak. Preostaje dogovor u vezi resora i on će biti nastavljen na nivou delegacija, ne na nivou lidera“, naveo je Izetbegović, piše “N1“.

Na upit o detaljima principa djelovanja koji su dogovoreni, lider SDA je kazao:

Pišu bitne stvari za ovu zemlju, po pitanju svih integracijskih procesa. Nemojte nas tjerati da se dalje sudaramo, ja znam da je to zanimljivo medijima. Dopustite nam da tu stvar riješimo. Aktivacija MAP-a nije članstvo u NATO-u. Dopustite nam da tu iznađemo rješenje, dajte nam još nešto vremena. Principi su dobri, preostaje priča u vezi resora“, naveo je Izetbegović.

O eventualnom novom koalicijskom partneru SDA u vlasti,

Neki ne vole da ih se zove Bošnjacima, radije bi da ih se zove bh. strankama. Bit će osim SDA još barem dvoje, troje. Svi su dobrodošli i pozvani. SDA će malo da se povuče i prepusti neku fotelju“, poručio je.

Kako je naveo, “danas je napravljen korak koji nije bilo lako napraviti“.

Trajalo je sedam dana. Dajte nam sedam da na za sljedeći korak. Vidite da u ovoj zemlji stalno govore da nešto neće ići, da neće biti izbora pa ih bude, da nećemo moći formirati zakonodavnu vlast pa je formiramo, da neće biti vlada, napravit ćemo nove vlade. Sve će ići onako kako to kod nas ide“, poručio je lider SDA Bakir Izetbegović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh