Politika

Završen sastanak Dodika, Čovića i Izetbegovića: Nema konkretnog dogovora o formiranju Vijeća ministara

U zgradi Predsjedništva BiH održan je sastanak predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, predsjednika HDZ-a Dragana Čovića te predsjednika SNSD-a Milorada Dodika.

Milorad Dodik - Avaz.ba

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik kazao je medijima nakon sastanka da, uprkos ranijim očekivanjima da će vlast na nivou BiH biti formirana do kraja marta, do toga ipak neće doći.

Mislio sam da ćemo sve to završiti do dolaska Johanesa Hana (Hahn), ali se to neće desiti. Kada je Predsjedništvo BiH bilo u posjeti Briselu, jasno nam je naglašeno šta su prioriteti. Završili smo dvije stvari, a treća je formiranje vlasti, ali to se još neće desiti – kazao je Dodik.

Tema razgovora bila je formiranje vlasti na nivou BiH, konkretno Vijeća ministara BiH.

Predsjednici stranaka na sastanku su se trebali izjasniti o dokumentu koji je ranije pripremio Bakir Izetbegović, a u kojem su precizirani principi budućeg djelovanja u vlasti ove tri stranke.

U zgradu je najprije ušao Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, koji je došao iz Banje Luke.

Nešto iza 17:30 sati stigao i Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, iako je ranije bilo najava da će sastanak početi u 17 sati.

Podsjećamo, Izetbegović je ranije, govoreći o formiranju vlasti na nivou BiH, kazao da redoslijed u prioritetu izbora ministarstava za SDA je Ministarstvo finansija, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo vanjskih poslova, Ministarstvo pravde i Ministarstvo civilnih poslova, prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh