Politika

“NEMA RASPADA BH. BLOKA”: Da li će Nikšić ponovo biti kandidat za predsjednika SDP-a BiH?

“GO SDP BiH ostaje pri stavu da se vlast ne pravi sa nacionalnim strankama”

Nermin Nikšić - Slobodna Bosna

Na sjednici Glavnog odbora SDP-a velikom većinom usvojeni su zaključci, određeno da bude održan kongres i da se organizuje izbor za predsjednika SDP-a BiH, rekao je nakon sjednice predsjednik SDP-a Nermin Nikšić, piše “NAP”.

Dodao je da je sve što je najavljeno danas i realizovano.

Komentarišući sutuaciju s formiranjen vlasti u Tuzlanskom kantonu, Nikšić je kazao da u TK postoje tri politička bloka: SBB-PDA, SDA-SBiH i Bh.blok.

“Ponudićemo i razgovarati, pa ćemo vidjeti šta će biti, ali ne postoji mogućnost raspada Bh.bloka. Postoji mogućnost da neko ode u koaliciju sa SDA, čime sam odlučuje da nije dio Bh.bloka”, kazao je Nikšić.

Predsjednik SDP-a kazao je da će kongres ove stranke biti održan 8. juna, a prvi krug predsjedničkih izbora 26. maja. Dodao je da će, ukoliko bude potrebe, drugu krug predsjedničkih izbora biti održan sedam dana ranije.

Nikšić nije želio precizirati hoće li on biti među kandidatima za predsjednika stranke.

Ovo su zaključci koje je usvojio GO SDP-a BiH:

– GO SDP BiH ostaje pri stavu da se vlast ne pravi sa nacionalnim strankama

– GO SDP BIH daje punu podršku KO SDP BIH TK da ponudi program gradanskoj platformi za formiranje vlade u TK

– GO SDP BIH zadužuje KO SDP BIH TK da napravi program rada buduće Vlade, koji će ponuditi kantonalnim organizacijama NS, DF, SZBIH SBB

– GO SDP BIH zadužuje Predsjednika SDP BiH, Nermina Nikšića te podpredsjednike SDP BiH, Denisa Bećirovića i Zukana Heleza da u punom kapacitetu pomognu KO SDP BiH TK da realizira formiranje Vlade u TK

– Program KO SDP BiH TK će biti objavljen javnosti TK te dostavljen svim zastupnicima u Skupštin kantona, ukoliko neko kao pojedinac želi podržati program i mjere planirane programom buduće Vlade.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh