Politika

Nikola Špirić: “Formiranje Vijeća ministara biće pokazatelj za BiH”

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić ocijenio je danas da što skorije formiranje novog saziva Vijeća ministara Bosne i Hercegovine nije samo implementacija izbornih rezultata, već pokazatelj da li je BiH spremna za evropski put ili će nastaviti da proizvodi unutrašnje sukobe do samouništenja.

Nikola Špirić - Žurnal.info

Razvlačenje uspostavljanja vlasti iz bošnjačkih pratija upravo vodi ka ovom gorem izboru. Njihovo očekivanje da međunarodna zajednica učini korak za nas najveća je prepreka evropskom putu i napretku ove zemlje“, rekao je Špirić “Srni”.

Prema njegovim riječima, dogovor o novom Savjetu ministara ne smije postati sjeme razdora jer formiranjem institucija Bosne i Hercegovine pokazuje ljepše lice prema zemljama koje treba da joj otvore vrata Evropske unije i koje traže fer odnos.

Čini se da su partije u Sarajevu i suviše vremena izgubile u unutrašnjim izjedanjima i traženju partnera za ulazak u sukobljavanja, a ne rješavanja pitanja koja stoje pred nama. Bošnjačke stranke trebale bi konačno da odbace ‘ortopedska pomagala’ u vidu međunarodne zajednice i krenu u otvorene dogovore unutar BiH jer to su, na kraju, poruke koje su stigle iz Brisela, Washingtona, Moskve i drugih centara koji jasno poručuju da je rješenje u našim rukama“, kaže Špirić.

On je ocijenio da će uskoro biti poznato da li je i kako BiH shvatila ove poruke.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh