Politika

Komšić: Osuđujemo oživljavanje ideje ”Herceg-Bosne”

Hrvatsko narodno vijeće BiH (HNV) na današnjoj sjednici u Sarajevu izabrat će novo rukovodstvo te usvojiti statut ove organizacije

avaz

Hrvatsko narodno vijeće BiH (HNV) na današnjoj sjednici u Sarajevu izabrat će novo rukovodstvo te usvojiti statut ove organizacije.

Kako je prije početka sjednice kazao aktuelni predsjednik HNV-a Marinko Pejić, on će biti i jedini kandidat za novog predsjednika.

– Razgovarat ćemo o aktuelnoj političkoj situaciji te razmatrati teme poput Izbornog zakona i uređenja države. Istovremeno, obilježit ćemo i 25. godišnjicu HNV-a – rekao je Pejić.

Član HNV-a Ivo Komšić istakao je da je Dejtonski sporazum okvirni sporazum samo za mir u BiH. Također, kazao je i da svi koji na radikalan način dovode u pitanje temeljne odredbe tog sporazuma zapravo riskiraju da naruše mir.

– Aktuelna hrvatska politika u BiH pokušava obnoviti ”Herceg-Bosnu”. Oštro ćemo reagirati da smo protiv toga, kao što smo i ranije bili. Radikalizirali su ideje, koje su bile ratne. Oni obnavljaju koncepcije oko kojih se vodio rat ovdje. Te ideje skupo su koštale sve narode u BiH – istakao je Komšić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh