Politika

Čović o spaljivanju lutke Komšića u Čapljini: Ma to je “samo karneval”

Novi susret lidera HDZ, SNSD i SDA bit će održan u srijedu, najavio je Dragan Čović nakon konstituirajuće sjednice Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora koja je održana danas u Mostaru.

Dragan Čović - Nezavisne.com

„Ako mi trebamo danas na razini vlasti govoriti da moramo poštovati Ustav i zakon, onda smo u velikom problemu. Prije svega, Ustav i zakon bez obzira o čemu se radi. Vidite te partnere koji se spominju ponekad, jedan dan jedni, drugi dan drugi. Bošnjačke stranke mogu između sebe dogovarati što god žele. Ista je stvar i kod predstavnika srpskog naroda kao što smo i mi na HNS-u dogovorili u ime hrvatskog naroda. Neće biti mandatara dok ne bude čitavog dogovora za Vijeće ministaraa. Svi oni koji žele na neki način i vjeruju da su dio ovog partnerstva iz nužde. Zakon je takav. SNSD je sigurno, i SDA sigurno. Mislim da će gospodin Dodik biti domaćin sastanka“, poručio je Čović, prenosi “Radiosarajevo“.

Čović je komentarisao i spaljivanje lutke člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, koju su učesnici nosili tokom tradicionalnog Karnevala u Čapljini.

Poručio je da je „pitanje da li je to trebalo uraditi, ali to je karneval“.

„To je karneval, nekad su bili moji likovi. Nemojte miješati karnevale i zabavu. Ne govorim u konkretnom slučaju. Pitanje je da to trebalo raditi, ali to je karneval“, rekao je Čović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh