Politika

“BORCI NAM UMIRU”

Više stotina demobilisanih boraca je pred zgradom Parlamenta FBiH gdje se održava sjednica Zastupničkog doma, a na čijem dnevnom redu je, između ostalog, Prijedlog zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica.

Hamza Krkalić - Hayat.ba

Ministar Salko Bukvarević obratio se Parlamentu kazavši da je osnovna razlika između prijedloga zakona o pravima demobilisanih boraca Vlade FBiH, s jedne strane, i DF-a i GS-a s druge strane, u dijelovima koji se odnose na borački dodatak.

Klub zastupnika DF-GS predložio je zaključak da u roku od 30 dana predstavnici svih stranaka u Parlamentu zatim resornih ministarstava i boraca zajedno sa parlamentarnim odborom usaglase prijedlog teksta zakona o demobilisanim borcima.

“Tražimo da u roku od 30 dana predstavnici svih političkih subjekata koji participiraju u zastupničkom domu parlementa FBiH, predstavnici resorsnog federalnog ministarstva, predstavnici koordinacije boraca i kampa boraca zajedno sa Odborom za boračka pitanja, Zastupničkog doma usaglase Prijedlog teksta Zakona o pravima demobiliziranim borcima i članovima njihovih proodica”, stoji u dopisu koji je uručen i novinarima, prenosi “Hayat“.

Na sjednici se obratio i Hamza Krkalić, u ime boraca iz kampa.

“Molio bih da se ovo već jednom riješi. Nema više strpljenja. Borci nam umiru. Dajte da jednom sjednom, razgovaramo i riješimo. Nije riješene na ulicama”, rekao je Krkalić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh