Politika

Čović o formiranju Vijeća ministara BiH: “Sa Izetbegovićem uskoro zovem Dodika na sastanak”

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović nada se da će ovaj dom, nakon današnjeg konstituisanja, ubrzo početi da radi u punom kapacitetu i izrazio uvjerenje da ne postoji niti jedna prepreka da uskoro bude formirano Vijeće ministara.

Dragan Čović - N1info.com

“Duboko vjerujem da ćemo već iduće sedmice imati zajednički kolegijum oba doma, ali to moramo dogovoriti”, rekao je Čović novinarima.

Čović, koji je i predsjednik HDZ-a BiH, govoreći o formiranju Vijeća ministara BiH, podsjetio je da to dogovaraju predsjednici političkih stranaka.

“Razgovori su počeli, uvjeren sam da nema nijedne prepreke da Vijeće ministara imamo u zakonom predviđenom roku”, rekao je Čović, ističući da to znači da odmah može biti imenovan mandatar.

On je dodao da će uraditi sve kako bi u što kraćem roku bio formirano Vijeće ministara BiH, prenosi “Srna”.

“Sasvim je izvjesno da ćemo u narednom mjesecu imati Vijeće ministara”, uvjeren je Čović.

Čović je rekao da je sa liderom SDA Bakirom Izetbegovićem usaglasio da pozovu predsjednika SNSD-a Milorada Dodika na novi sastanak o formiranju vlasti.

“Vjerujem da ćemo vrlo brzo imati potrebu da ponovo sjednemo – to znači u narednih nekoliko dana”, poručio je Čović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh