Politika

Izetbegović: “Čekamo odgovor DF-a”

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA danas je kazao da je prošle sedmice razgovarao sa predsjednikom te stranke Željkom Komšićem, ali nije stekao dojam da je Demokratska fronta u potpunosti spremna da krene u koaliciju.

Bakir Izetbegović - Vijesti.ba

Ukoliko bi došlo do takvog obrata, da i DF bude spreman ući u neke buduće koalicije, SDA je već u oktobru pozvala na to da se napravi što širi front. Ali, to neće zavisiti samo od SDA. SDA je raspoložena ući sa svima i napraviti jako široki front kako bi bilo što manje onih koji koče put BiH ka članstvu u NATO-u i EU-u, što manje onih koji će zaustavljati reforme iz nekih svojih privatnih razloga, ali je u ovom času prerano govoriti o ovome.

Izetbegović je kazao da će čekati odgovor Demokratske fronte da li će ući u “jednu transparentnu i klasičnu koaliciju“.

Ranije je Safet Softić, potpredsjednik SDA kazao za “Face TV” da bi svi potencijalni partneri odgovor o ulasku u koaliciju trebali dati u narednih desetak dana kako bi se vlast formirala do kraja marta.

SDA je dosad razgovarala sa BH blokom, SBB-om, A-SDA i PDA, prenosi “NAP“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh