Politika

“U rukovodstvo Doma naroda FBiH izabrati Srbina iz stranke čije je sjedište u Banjaluci”

Delegat iz reda srpskog naroda u Domu naroda Federacije BiH Goran Broćeta očekuje da će u rukovodstvo ovog doma biti izabran predstavnik srpske stranke čije je sjedište u Banjaluci.

Goran Broćeta - Blic.rs

Broćeta, delegat SNSD, izjavio je “Srni” da očekuje da će Centralna izborna komisija BiH uskoro donijeti odluku nakon čega će biti jasnija slika i omogućeno da Klub Srba bude popunjen autentičnim predstavnicima.

“Nadam se da će CIK donijeti odluku kojom će se popuni preostala tri mjesta u Klubu Srba, da bi bila jasnija slika u Klubu Srba i samim tim i borba za bolji položaj Srba povratnika u FBiH”, kaže Broćeta.

On je dodao da unutar Kluba Srba nije bilo jedinstvenog stava o prijedlogu za mjesto u rukovodstvu, odnosno prijedloga za potpredsjedavajućeg iz reda Srba.

“Nismo podržali prijedlog jer na tom mjestu treba da bude predstavnik iz autentičnih srpskih stranaka, Srbin kojeg su birali Srbi, a ne Bošnjaci ili drugi narodi”, kaže Broćeta.

Delegat iz srpskog naroda u Domu naroda Parlamenta FBiH Drago Puzigaća ranije je rekao “Srni” da su jedino u Livanjskom kantonu, delegate izabrali Srbi, a sve ostale su birali neki drugi.

Na konstitutivnoj sjednici nije postignut dogovor o imenovanju predsjednika Kluba Srba jer kandidat SDP Žarko Vujović nije dobio potreban broj glasova, tako da je Dom naroda bez Srbina u Kolegijumu ovog doma.

Bez imenovanja predsjednika Kluba Srba nije moguće predložiti ni zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda iz reda srpskog naroda.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh