Politika

Bradara predsjednica FBiH, Tadić na čelu Doma naroda FBiH, Čavara, Milićević i Cvitanović u Dom naroda BiH?

Hrvatska demokratska zajednica BiH danas će, s početkom u 11 sati, u Mostaru održati 34. sjednicu. Kako je saopćeno iz stranke, na sjednici će govoriti o aktuelno-političkoj situaciji u BiH, položaju Hrvata u BiH te će se vršiti pripreme za Glavni odbor HDZ-a BiH.

avaz,

Kako piše ”Dnevni list”, na sjednici će također biti potvrđena i nova imenovanja, a predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović odobrio je pozicije za pet osoba.

Tako je Dragan Čović već odobrio ustoličenje Lidije Bradare za novu predsjednicu FBiH na mandat od četiri godine. U njen ured u Domu naroda FBiH trebao bi, navodno, useliti dugogodišnji delegat iz Žepča Ivo Iva Tadić.

Aktuelni predsjednik FBiH Marinko Čavara političku karijeru trebao bi nastaviti u Domu naroda BiH. Tu bi trebala biti i sadašnja federalna ministrica finansija Jelka Milićević,prenosi Avaz

U Domu naroda BiH slobodne su još dvije fotelje, kako prenosi ”Dnevni list”, jedna je rezervirana za Dragana Čovića, dok bi u drugu trebao sjesti Ilija Cvitanović, šef HDZ-a 1990.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh