Politika

Građevinski inžinjer na čelu ministarstva pravde, specijalista za plućne bolesti ministar privrede

Zastupnici Skupštine Srednjobosanskog kantona (SBK) na trećoj vandrednoj sjednici održanoj u Travniku potvrdili su novi saziv kantonalne Vlade, koju i dalje čine ministri iz SDA i HDZ BiH.

Doktor - Blogspot.com

Sa 21 glasom zastupnika SDA, koalicije stranaka okupljenih oko HDZ-a te jednog zastupnika Nezavisnog bloka potvrđena je Vlada ovog kantona, na čijem čelu i dalje ostaje Tahir Lendo. Uz premijersku poziciju, kao i u prošlom sazivu SDA ima tri ministra, i to poljoprivrede i šumarstva, privrede te prostornog uređenja. Novi – stari premijer nakon potvrđivanja je kazao:

“Da ćemo biti Vlada kontinuiteta, prije svega sačuvati ekonomsku i političku stabilnost u ovom kantonu, činiti pravnu sigurnost, nastaviti da svaki građanin bude što kažu siguran”.

U novoj Vladi kao i u predhodnoj HDZ-u BiH ostala su ministarstvo obrazovanja, finansija, unutrašnjih poslova, pravde i zdravstva, prenosi “Federalna“.

“Stabiliziranje deficita i svođenje na nivo koji neće omesti funkcionisanje vlasti i života ovdje na kantonu to je prioritetan zadatak”, kazala je Mirjana Plavčić, ministrica finansija SBK.

Zanimljivo je da će njen predhodnik iz ovog ministarstva inače građevinski inžinjer od sada biti na čelu ministarstva pravde, a o privredi u kantonu koji ima najnižu prosjećnu plaću brinut će ljekar i to specijalista za plućne bolesti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh