Politika

Radončić o pregovorima sa SDA: “Ozbiljan državnički pristup ne polazi od političkih sujeta”

Lider Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić rekao je za “Klix” u povodu formiranja vlasti kako nema ozbiljnog državničkog pristupa koji polazi od političkih sujeta i odbijanja kontakata i susreta.

Fahrudin Radončić - Avaz.ba

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović jučer je izjavio kako će održati sastanke sa predstavnicima SBB-a, PDA i A-SDA u vezi sa formiranjem vlasti na nivou entiteta Federacija BiH.

Ovim povodom kontaktirali smo predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića koji nam je rekao da je delegacija SBB-a kao i druge relevantne stranke u FBiH već razgovarala sa kolegama iz SDA na poziv te stranke, piše “Klix“.

Istina, to je bio jedini slučaj da u tome nisu učestvovali predsjednici stranaka. Od razgovora, pa eventualno i sa polemičkim dionicama, niko ne može imati štete. Nema ozbiljnog državničkog pristupa koji polazi od političkih sujeta i odbijanja kontakata i susreta, naročito u novim okolnostima velikih iskušenja pred kojima se nalazi naša zemlja, pa ako hoćemo iskreno, i Bošnjaci“, rekao je Radončić.

Predsjednik SDA najavio je kako će sa SBB, PDA i A-SDA pregovarati na odvojenim sastancima. Radončić nam je kazao kako SBB nema ništa protiv toga da delegacije SBB-a, PDA i A-SDA odvojeno pregovaraju te da SBB šta više smatra kako bi to bilo dobro.

Lidera SBB-a pitali smo i da li je SBB uopće zainteresovan da ide u koaliciju sa SDA.

O zainteresiranosti za ulazak u vlast SBB-a odlučuje mnogo faktora, ishod pregovora sa drugim političkom subjektima i nama je, neovisno od pozicije SBB-a, najvažnije da BiH dobije harmoniziranu vladajuću koaliciju u Federaciji BiH i na nivou države koja će se isključivo posvetiti ekonomiji, razvoju, socijalnim problemima, prestanku zloupotreba pravne države, masovnoj izgradnji i životnim temama u koje svakako spadaju i strateški važne euroatlanske integracije i regionalna stabilnost“, zaključio je Radončić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh