Politika

Stekli se uslovi za konstituisanje Doma naroda: Ovo su imena svih delegata

Odluka s pratećom dokumentacijom je dostavljena u Dom naroda Paralementa FBiH i na taj način su se stekli uslovi za konstituiranje Doma naroda PFBiH.

CIK BiH - Depo.ba

Stekli su se uslovi za konstituiranje Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine jer su potvrđeni rezultati posrednih izbora za ovaj dom te je odluka Centralne izborne komisije (CIK) BiH o tome, s pratećom dokumentacijom, dostavljena u Dom naroda, saopšteno je iz CIK-a.

CIK je, naime, na današnjoj sjednici donio Odluku o potvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata za Dom naroda Parlamenta FBiH – Opći izbori 2018. godine te su mandati dodjeljeni sljedećim delegatima:

a) DELEGATI IZ REDA BOŠNJAČKOG NARODA

1. Jusić Hadis

2. Halilović Hajrudin

3. Ahmetović Senad

4. Skopljak Fahrudin

5. Alić Senad

6. Hadžić Dževad

7. Isak Ramo

8. Duvnjak Jasmin

9. Kapić Jasminko

10. Musić Nijaz

11. Mušanović Elvedin

12. Hajdarović Alisa

13. Marić Zvonko

14. Čampara Aljoša

15. Suljević Samir

16. Tufekčić Jasenko

17. Čeljo Senad


b) DELEGATI IZ REDA HRVATSKOG NARODA

1. Šahinović Anel

2. Ilić Ilija

3. Krešić Boris

4. Tadić Ivo

5. Fejzić Edim

6. Saraf Marko

7. Džambas Zdenka

8. Nakić Ilija

9. Martinović Tomislav

10. Džeba Damir

11. Raguž Iva

12. Iličić Marija

13. Bešlić Zdravko

14.Mandić Tomislav

15. Marjanović Damir

16. Ivić Ivan

17. Šarac Stipan

c) DELEGATI IZ REDA SRPSKOG NARODA

1. Ilić Slađan

2. Vujović Žarko

3. Simić Mladen

4. Milović Daliborka

5. Atanasijević Ljubinka

6. Saradžić Vesna

7. Dujmović Zora

8. Viteškić Smiljana

9. Stojanović Igor

10. Radun Duško

11. Broćeta Goran

12. Damjanović Dragana

13. Tanović Velemir

14. Puzigaća Drago


d) DELEGATI IZ REDA OSTALIH

1. Kantarević Rasim

2. Trepanić Mirela

3. Imširović Sandra

4. Srna Bajramović Segmedina

5. Handžić Vibor

Dva preostala nedodijeljena mandata za Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine iz reda Ostalih bit će potvrđena dopunskom odlukom nakon pravosnažnosti odluka o raspodjeli mandata delegatima iz reda Ostalih u Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine broj 06-1-07-1-61/19 i 06-1-07-1-64/19 od 11.02.2019. godine.

Tri preostala nedostajuća mandata za Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda bit će potvrđena dopunskom odlukom nakon provedbe procedure propisane članom 37. stav (3) Uputstva o postupku provedbe posrednih izbora za tijela vlasti u Bosni i Hercegovini obuhvaćenih Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH“ br. 38/14,90/16, 8/17 i 91/18).

Odluka o potvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata za Dom naroda Parlamenta FBiH – Opći izbori 2018. godine objavljena je danas u ‘Službenom glasniku BiH’ i u skladu sa članom 1.3a Izbornog zakona BiH, mandat izabranim delegatima počinje teći od danas.

Odluka s pratećom dokumentacijom je dostavljena u Dom naroda Paralementa FBiH i na taj način su se stekli uslovi za konstituiranje Doma naroda PFBiH, naveo je CIK, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh