Politika

Dodik: “U narednih mjesec dana novi sastav Vijeća ministara BiH”

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izrazio je očekivanje da će Savjet ministara BiH biti formiran u narednih mjesec dana.

Milorad Dodik - Blogspot.com

Mi smo našu situaciju u Republici Srpskoj u potpunosti konsolidovali i sredili i spremno ulazimo u pregovore i razgovore“, rekao je Dodik novinarima u Ribniku.

On je naveo da su, prema informacijama koje ima, i Hrvati to uradili, te da se i kod njih elementi tog mogućeg razgovora znaju.

Ostaje da se definiše i konsoliduje ta bošnjačka politička striktura na nivou BiH. Imajući u vidu da se posljednjih nekoliko dana sve to iskristalisalo, vjerujem da ćemo u narednih bar mjesec dana imati novi sastav Savjeta ministara“, rekao je Dodik, koji je lider SNSD-a, piše “Srna”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh