Politika

Čović: “Naredne sedmice sastanak sa rukovodstvom SDA”

U Mostaru je danas održan sastanak delegacija SNSD-a i HDZ BiH. Prvi se medijima obratio lider HDZ BiH Dragan Čović koji je kazao da se potvrđeno dobro partnerstvo i dobar odnos SNSD-a i HDZ-a.

Sastanak Čović - Dodik u Mostaru - SNSD.org

“Zadovoljstvo je ugostiti predsjednika Dodika jer imamo korektan partnerski odnos kojeg gradimo godinama. To želimo naglasiti i prezentovati. Razgtovarali smo o aktuelnoj političkoj situaciji i tema je uspostava vlasti. Ta uspostava vlasti na nivou BiH nema nijednog razloga da ne ide brže. Taj posao treba u najkraćem roku završiti. Dogovorili smo se da naš evropski put nema alternative, tako da to nije do BiH, ali jednako tako naša saradnja se mora spustiti sa centrala stranke do najnižih nivoa”, kazao je Čović.

Dodao je da je razgovarao sa liderom SBB-a, te da naredne sedmice ima sastanak sa rukovodstvom SDA.

“Ja sam informisao Dodika da sam razgovarao sa gospodinom Radončićem, iduću srijedu imam sastanak sa SDA kako bi što prije otpočeli proces uspostave vlasti i da dobijemo mandatara na Vijeću ministara”, piše “N1“.

“Uz jedan korektan, transparentan pristup smo potvrdili mišljenja”, kazao je Čović.

Još je potvrdio da će se sastanak sa rukovodstvom SDA održati u srijedu u Sarajevu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh