Politika

Enver Bijedić: Crvena Tuzla, SDP jednoglasno za vlast sa SDA!

Bijedić je istakao da je BH blok jedna lijepa priča koja je nastala poslije izbora, ali ona nije formalizovana

Enver Bijedić - Face.ba

Predsjednik KO SDP-a Tuzla, ekskluzivno za “FACE“, izjavio: SDP Tuzla, sa svojim 37% izbornim rezultatom, jednoglasno donijelo odluku da SDP, s obzirom na trenutnu političku situaciju, treba da uđe sa SDA u vlast, treba da učestvuje u vlasti na svim nivoima vlasti u BiH kako bi dalo jednu stabilnost ovoj zemlji.

Bijedić je istakao da je BH blok jedna lijepa priča koja je nastala poslije izbora, ali ona nije formalizovana. Dio BH bloka je rekao da ne žele da učestvuju u vlasti, međutim, odluke BH bloka ne obavezuju Glavni odbor SDP-a.

– Naši delegati su konsenzusom jednoglasni da treba biti četvrti građanski stub koji obećava stabilnost naše zemlje u budućnosti.

Bijedić je prokomentarisao I večerašnju izjavu Željka Komšića da ako SDP odluči ući u vlast sa SDA, DF se priključuje tome.

– Ja sam I mislio da DF bi bio partner sa kojim bismo mi ušli u vlast, oni su stranka ljevice. Mi smo garant stabilnost. Ući samo sa jednom nacionalnom strankom, npr. samo sa HDZ-om, a ne sa SDA-om, mislim da je to jedan loš potez. Ili ući sa obje ili nikako.

– Zasto ne ući u vlast, promijeniti stanje? Ne promijeniti vlast radi vlasti, nego da naši ljudi koji budu na poziciji pokažu da može bolje, da u ovoj zemlji može biti bolje?

Na pitanje ko iz BH bloka koci, Bijedić kaže:

– Naša stranka je bila protiv toga. Neće da uđu u vlast. Ne žele zato što je to možda neki dio programa Naše stranke. Ne bih da raspravljam. Ne može se politički djelovati iz opozicije

Bijedić istuiče da kakvu god odluku sutra Glavni odbor SDP-a donese, SDP ostaje jedinstven poslije


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh