Politika

Komšić: Put Makedonije ka NATO-u primjer i za BiH

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić pozdravio je potpisivanje Protokola o pristupanju Republike Sjeverne Makedonije NATO-u.

Željko Komšić - Fenix magazin

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić pozdravio je današnje potpisivanje Protokola o pristupanju Republike Sjeverne Makedonije NATO-u, kazavši da je ovo značajan historijski momenat, kako za tu zemlju, tako i za njene građane.

Istakao je nadu da će ova zemlja uskoro postati punopravnom članicom Sjevernoatlantskog saveza, ali i EU.

„U proteklom periodu, svi akteri koji su učestvovali u rješavanju jednog od najtežih sporova pokazali su istrajnu političku odgovornost, te odgovornost prema svojim građanima. Postali su jasan primjer da je pomirenje moguće, a sve u svrhu prosperitetnije i sigurnije budućnosti, kako Sjeverne Makedonije, tako i čitave regije.

Nadam se da će ovaj primjer biti dobra vodilja i nama u Bosni i Hercegovini za rješavanje unutrašnjih prepreka, a sve u kontekstu vođenja naše zemlje ka NATO-u i EU porodici“, istakao je član Predsjedništva BiH Željko Komšić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh