Politika

DF: “Međunarodna zajednica mora zaustaviti veličanje zločina UZP-a”

Demokratska fronta BiH pozvala je međunarodne institucije u Bosni i Hercegovini da osude veličanje Udruženog zločinačkog poduhvata od strane Hrvatskog narodnog sabora BiH, koji je na današnjoj sjednici putem usvojene Deklaracije još jednom pozvao na odbacivanje presude suda Ujedinjenih nacija.

Demokratska fronta - Twitter

Pozivamo sve međunarodne predstavnike da neizostavno osude ovaj anticivilizacijski čin veličanja zločina i negiranja pravosnažno utvrđenih činjenica, kao i Vijeće za implementaciju mira da na narednoj sjednici kao tačku dnevnog reda uvrsti pomenuto veličanje zločina, jer ovakav odnos prema zločinima i presudama međunarodnih sudova nije ništa drugo nego ohrabrivanjenje na činjenje novih zločina i direktno ugrožavanje mira“, saopšteno je iz DF-a.

Hrvatski narodni sabor danas je usvojio deklaraciju koja treba postati obavezujući dokument sa smjernicama politike za sve stranke članice HNS-a. Jedna od tačaka je i “zaštita digniteta domovinskog rata“, u kojem sramotno odbacuju presudu Haškog tribunala o udruženom zločinačkom poduhvatu, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh