Politika

Košarac: “SNSD je mogao imati četiri delegata i bez podrške SDA”

Staša Košarac (SNSD) danas je kazao da nije tačno da je SDA “isporučila Parlament u ruke SNSD-a” kazavši da je SNSD mogao imati četiri delegata i bez podrške SDA.

Staša Košarac - N1

Advertisements

“Ja bih rekao da to nije uobičajena praksa, ali vidljivo je da su ti politički subjekti modelirani nekim novim pristupom stranaca s jedne strane. S druge strane, mi tvrdimo da su izbori bili fer i demokratski. Ko gubi, ima pravo da se ljuti, ali su pokazali da nisu zreli za neke stvari”, kazao je Košarac kao komentar na činjenicu da su danas četiri zastupnika SDP-a i jedan PDP-a odbili primiti cerifikate CIK-a uoči konstituirajuće sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

“Bilo koja krađa je krivično djelo. Ovdje je potpuno jasno da je ista politička struktura bila u matrici pritisaka izmjene Izbornog zakona. Predlagali su određene projekte za koje nema utemeljenja i iste te političke strukture su i danas manifestovale situaciju da im je i dalje CIK tijelo prema kojem oni imaju neku vrstu negativnog stava”, dodao je Košarac.

Kada je riječ o konstituisanju vlasti, Košarac je kazao:

“Predstavnici političkih partija u Parlamentu biraju CIK. Struktura vlasti u prošlom mandatu, ako nije bila zadovoljna CIK-om, mogla je da ih smjeni. Ja ne znam ko iz SNSD-a ima kontake sa članovima CIK-a, mislim da to nije tačna tvrdnja. Želim da na snazi argumenata govorimo o tome u Parlamentu. Što se tiče pregovora o konstituisanju vlasti, SNSD je pobjednik u RS-u, ono što je potouno jasno jeste da smo na tragom rezultata izbora ušli u razgovore o konstituisanju vlasti. Vođeni su razgovori sa HDZ-om, postoje teme u kojima se ne slažemo. Ne slažemo se oko NATO integracija. Ne mislimo da će HDZ mijenjati svoj stav, kao što ni mi nećemo mijenjati svoj stav”, prenosi “N1“.

Istakao je da nije tačno da je SDA prepustila vlast SNSD-u kada je riječ o Parlamentu BiH.

“U čemu je problem da SNSD ima četiri delegata? SNSD je mogao imati četiri delegata i bez podrške SDA. Četiri delegata su izraz volje birača RS. “, kazao je i dodao:

“Mi nemamo problem da se politički suočimo sa vašim stajalištem, ali nemojte da osporavate nekome da nema on pravo da traži u svom prostoru zastavu. Ima pravo da se zatava RS nađe u svim prostorijama u Predjsedništvu”.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh