Politika

Izabran dio rukovodstva Skupštine HNK: Ponovo problem sa imenovanjima iz reda srpskog naroda

Skupština HNK-a danas je na nastavljenoj konstituirajućoj sjednici dobila rukovodstvo, s izuzetkom prijedloga za predsjedavajućeg ili zamjenika predsjedavajućeg iz reda srpskog naroda

Skupstina-HNK

Advertisements

Klub Srba koji u novom sazivu čine Zora Dujmović iz HDZ-a i Vesna Saradžić iz SDP-a nije uspio dogovoriti koga predložiti, a koga imenovati za predsjednicu Kluba.

Na prijedlog Dujmovićeve, ovaj prijedlog bi eventualno mogao uslijediti na narednoj sjednici, iako je teško očekivati da ovdje dođe do dogovora. U tom slučaju shodno članu 10 Poslovnika o radu, jedno mjesto u rukovodstvu ostalo bi upražnjeno tokom mandata.

Zaključeno je da ovaj Klub prijedlog za predsjednicu Kluba i rukovodstvo Skupštine dostavi na narednoj sjednici. Za eventualno izvlačenje iz bubnja, što je slučaj u Kantonu Sarajevo, bilo bi potrebno mijenjati Poslovnik.

Klub Bošnjaka, osim što je na rukovodeće funkcije predložio Šerifa Špagu, za predsjednika je birao Elvedina Grcića (SDA), dok će predsjednik Kluba Hrvata ubuduće biti Damir Džeba (HDZBiH). Za potvrdu Špage i Martinovića glasalo je 25 prisutnih poslanika. Suzdržani su ostali poslanici SDP-a i Slaven Raguž (HRS).

Zaključak da Klub Srba na narednoj sjednici Skupštini podnese svoj prijedlog, usvojen je jednoglasno. Sjednici nije prisustvovala samo poslanica SDA, Alisa Hajdarević.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh