Politika

Poruka iz Predsjedništva BiH: “Nije ovo sukob na relaciji Željko-Milorad, Šefik-Milorad, ovo je problem na relaciji Milorad-zakon!”

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i Željko Komšić pozvali su danas na poštovanje zakona države BiH, napominjući da su oni jednaki za sva tri člana državnog predsjedništva te su najavili su da će insistirati na poštovanju zakona.

Novoizabrani članovi Predsjedništva BiH - Dnevni list

Advertisements

Na taj način su danas pred novinarima komentirali najave predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika o tome da će ga čuvati pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske iako je to po zakonu nadležnost Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine, piše “Buka“.

Džaferović je dodao da upravo članovi Predsjedništva BiH trebaju pokazati da poštuju pravila, zakone te da onda pokušaju graditi sistem, podsjećajući da je on dužan suprotstaviti se svim pokušajima koji idu u kontra smjeru.

– Ovo nije sukob na relaciji Željko-Milorad, Šefik-Milorad, ovo je problem na relaciji Milorad-zakon – zaključio je.

I za člana Predsjedništva BiH Željka Komšića stvari se jednostavno rješavaju poštujući zakon koji je jasno propisao da članove Predsjedništva osigurava jedino Direkcija za koordinaciju policijskih tijela, zadužena za zaštitu najviših državnih dužnosnika i diplomatsko-konzularnih predstavništava, i niko drugi.

– Šta bi ko od nas volio ili želio nije važno, važno je šta piše u zakonu. Očekuje se od svih nas da se ponašamo u skladu sa zakonom posebno od ljudi koji su na najvišim državnim funkcijama. Što vrijedi za Džaferovića i mene mora vrijediti i za Dodika – pojasnio je.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh