Politika

ZDK: SDP, DF i Naša stranka usaglasili zajednički koalicioni nastup

Socijaldemokratska partija BiH Zeničko-dobojskog kantona, Demokratska fronta i Naša stranka obznanile su danas zajednički nastup na političkoj sceni tog kantona.

Zeničko-dobojski kanton - Blogspot.com

Kako je na konferenciji za novinare istakao predsjednik KOSDP-a ZDK Senaid Begić, ove su tri stranke, nakon objave preliminarnih rezultata Općih izbora 2018, pripremile Platformu od nekih 30-ak tačaka, ali koja je još u nacrtu te koja će biti dopunjavana u skladu s ishodom pregovora koji tek slijede i s drugim strankama.

“Taj dan želimo da dočekamo spremni i kao ozbiljan politički blok da ponudimo rješenja. Kao lijevi blok imamo alternativu i tako se i ponašamo. Ako drugu blok, koji je realtivni pobjednik, ne ponudi rješenje, mi ćemo ga ponuditi”, kazao je Begić, koji je za danas u 14 sati najavio i razgovore s Nezavisnim blokom, a već sutra i sa SBB-om, A-SDA te SBiH. On je podvukao kako će te stranke, koje potpišu tekst Platforme, zajednički nastupiti u vlasti ili opoziciji, prenosi “Fena”.

Alma Kratina, predsjednica KODF ZDK, rekla je da su svjesni da nemaju kapacitet da predvode blok, ali su vrlo rado uzeli učešće u tom bloku.

“Mi ćemo napraviti sve što je do nas da bi građani osjetili da smo spremni napraviti drugačiju političku matricu”, kazala je Kratina.

Ona je dodala kako se u ZDK-u stvari mogu mijenjati nabolje, bez obzira šta se događalo na drugim nivoima vlasti.

“Cilj nam je da stvorimo odnos povjerenja, kojeg trebamo kao partije izgraditi, ali ne sumnjam da je dobra namjera prisutna”, istakla je Kratina.

Ulazivši prvi put u Skuštinu ZDK, kako je kazala predsjednica KO Naše stranke ZDK Sanja Renić, već su u prilici da to urade i na jako dobar način.

“Veoma smo zadovoljni dosadašnjim razvojem događaja. Ovo je istorijski momenat za ZDK i grad Zenicu za naredne izbore, da se nešto promijeni. Ne smijemo propustiti ovu šansu”, poručila je Renić, koja je izrazila želju da ZDK dobije drugačiju vrstu vlasti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh