Politika

Ovo su budući poslanici u Skupštini Tuzlanskog kantona

Prema posljednjim rezultatima Općih izbora 2018. za Skupštinu Tuzlanskog kantona SDP je vodeća stranka sa osvojenih 48.810 glasova ili 23,59% ispred SDA sa 47.967 glasa ili 23,18%.

Budući poslanici u Skupštini Tuzlanskog kantona - Soidalive.ba

Advertisements

Treći je PDA sa 37.212 glasova ili 17, 98%. Četvrta je DF sa 14.279 ili 6,90%. Peti je SBB sa 11.622 glasova ili 5,62%. Šesta je Naša stranka sa 8.825 glasa ili 4,26%. Sedma je Stranka za BiH sa osvojenih 8.394 ili 4,06%, piše “Sodalive“.

Preračunato u poslaničke mandate za Skupštinu Tuzlanskog kantona, sa opštine Lukavac tu su tri osobe čija imena su u crvenoj boji:

  • SDP (10): Hodžić Dževad, Hodžić Amila, Ilić Slađan, Tokić Husein, Okić Azra, Gazibegović Sead, Karić Alen, Memić Mirela, Petrović Vedrana i Vujović Žarko.
  • SDA (9): Gutić Bego, Umihanić Šekib, Zukić Muamer, Čaušević Midhat, Skopljak Fahrudin, Begić Zumra, Kurtić Hasiba, Džuzdanović Suvada i Ahmetagić Bahrudin,
  • PDA (7): Alić Senaid, Lugavić Jasmina, Suljkanović Jakub, Bećić Mirsad, Kahrimanović Azra, Dostović Rasim i Mandžić Smajo.
  • DF (3): Mešalić Mahir, Imširović Sandra i Krešić Boris.
  • SBB (2): Hamzić Nedžad i Vuković Lejla.
  • NS (2): Bešlagić Selim i Trepanić Mirela.
  • SBiH (2): Gušić Mirnes i Ibrišimović Đuzada.

Budući poslanici u Skupštini Tuzlanskog kantona – Soidalive.ba


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh