Politika

Čavić: Cvijanovićeva poručuje građanima “vjerujte meni, a ne svojim očima i ušima”

Komentarišući izjavu premijerke bh. entiteta Republike Srpske Željke Cvijanović, koja se pohvalila da je ovaj bh. entitet stabilan i da je među najboljima u regionu kada je u pitanju zaduženost, predsjednik NDP-a Dragan Čavić kaže da je to čista laž i da vlast manipuliše statistikom.

Dragan Čavić - NDPrs.org

“To je čista laž. Čista laž! Oni manipulišu statistikom. Statistika je tačan zbir netačnih podataka. Oni uglavnom korsite netačne podatke. Ukupan dug RS je između 50 i 60%. To se skriva od javnosti”, kazao je Čavić za “BN“.

Prema njegovim riječima, vlast priča neistine i to je potpuno u suprotnosti sa dokumentima koja su bila u Narodnoj skupštini ove godine.

“To je izvještaj o zaduženju i budžet. Svaka odluka o zaduženju počinje sa informacijama o ukupnom dugu, tako da to nije tačno. Uopšte nije tako bajno i ona očigledno živi u bajci. Ja ne sumnjam da je njoj bajno. Ona poručuje građanima “vjerujte meni, a ne svojim očima i ušima””, kazao je Čavić.

On je izrazio nadu da građani više vjeruju svojim ušima i očima nego njoj.

“Ona je pokazala više puta da nema razloga da joj se vjeruje”, kazao je Čavić.

Željka Cvijanović je rekla da je, ako se uporedi period od prije pet i po godina i danas, veoma zadovoljna činjenicom da je bh. entitet Republika Srpska stabilna i da nema više nikakvih problema, ali dok se do toga došlo uloženo je, kako kaže, mnogo napora, truda, neprospavanih noći i veoma teških izazova.

“Kada je riječ o prezaduženosti Republike Srpske, kako to tvrdi opozicija, nivo zaduženosti je od 38 odsto i mi smo među najboljima u regionu, ako ne i najbolji“, rekla je, između ostalog, Cvijanovićeva u intervjuu “Srni”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh