Politika

Šepić: Oslobodimo BiH i izgradimo poštenu državu u kojoj se rado živi i ostaje

Umjesto populizma, udaranja šakom po prstima i praznom prostoru, podaničkom mentalitetu i ”dorat” strategiji, Bosni i Hercegovini treba ozbiljan zaokret i novi pristup u vanjskoj politici, smatra Senad Šepić, kandidat Nezavisnog bloka za člana Predsjedništva BiH iz reda Bošnjaka.

Senad Sepić - Faktor.ba

U zadnje četiri godine svijet oko nas se dramatično izmijenio, a velike promjene očekuju nas i u naredne četiri godine. Zadnje četiri godine bošnjačko i bosanskohercegovačko vodstvo dočekalo je potpuno nespremno, ugrozivši sva naša strateška partnerstva, uključujući i ono s Turskom. U naredne četiri godine moramo ići s vodstvom koje razumije globalne, evropske, regionalne i bosanskohercegovačke promjene, te s vodstvom koje nudi jasnu viziju za izgradnju jake i vjerodostojne bošnjačke i bosanskohercegovačke pozicije, a sve kako bi postizali rezultate u interesu svih stanovnika BiH, naše privrede i naših vrijednosti i stila života. Na izborima koji dolaze, narodu BiH nudim tu viziju, nudim svoje iskustvo u vanjskoj i domaćoj politici, s ogromnom željom da zajedno oslobodimo BiH i izgradimo društvo i poštenu državu u kojoj će se rado živjeti i ostajati – naglašava Šepić.

On kaže da je bez obzira na ogromne turbulencije u EU, put BiH ka članstvu u EU još uvijek najbolja opcija za postizanje cilja uređenije i snažnije države.

– Ali, da bi nam EU u tome pomogla s naše strane valja imati političare koji će znati, imati kredibilitet i kod njih insistirati da nam snažnije pomognu u konkretnom poslu izgradnje države, a ne samo u priči i slikanju lidera, što je i EU uvijek lakše. EU je i naš najveći trgovinski i investicijski partner. Kakva god da bude EU za četiri godine, ostat će ekonomski činilac. Našu blizinu EU i potencijalnu budućnost kao članice moramo iskoristiti u vlastitu korist, a ne štetu, kako je to do sada rađeno. Naš cilj mora biti da nakon Makedonije budemo naredna država koja će postati članicom NATO-a. Svijet, Evropa i region se mijenjaju. Umjesto starih zabluda, nade da će sve ostati isto i zabluda, Bošnjacima, ali i cijeloj BiH, 7. oktobra nudim da glasaju za jasnu promjenu kursa i odbacivanje populizma, podaništva i folklora, a ja imam energiju, znanje i iskustvo da BiH okrenem putem da postane moderna evropska država – poručio je Senad Šepić, kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, piše Patria


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh