Politika

Hadžikadić: Provjerite da li mrtvi glasaju i da li neko drugi glasa umjesto vas

Da li mrtvi glasaju i da li neko drugi glasa umjesto vas?

Mirsad Hadžikadić - Fena.ba

Poštovani glasači u Bosni i Hercegovini i iseljeništvu, Pozivam vas da provjerite svoje i podatke članova vaših porodica, posebno onih koji ne koriste internet, na ovom LINKU i prijavite Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine svaku uočenu neregularnost, kaže se u saopštenju kandidata za člana Predsjedništva BiHMirsada Hadžikadića.

Kako bismo svi zajedno doprinijeli neophodnoj tajnosti, a time i ozbiljnosti procesa glasanja, predlažem da lične mobilne telefone i druge elektronske uređaje koji omogućavaju snimanje dobrovoljno odložimo na vidna mjesta prije ulaska u kabine za glasanje.
Sedmog oktobra glasajte kao slobodni ljudi, prema svojoj volji i savjesti.

Bilo kakva ucjena, zastrašivanje i kupovina glasa na izborima za novac dolazi od ljudi koji vas ne smatraju slobodnim i ravnopravnim članovima ovog društva. Nije istina da se glasanjem ne može ništa mijenjati. Glasanje je politički proces koji je u vlasništvu građana.

Ne odričimo se tog vlasništva. Imajmo na umu da jedino velikim odzivom glasača smanjujemo prostor za manipulacije izbornim rezultatima. Preuzmimo odgovornost za sebe i svoju zemlju – glasajmo 7. oktobra, stoji u saooštenju, piše “Fokus.ba“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh