ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
Politika

“Davor Dragičević neće ostati sam… Republiku Srpsku su pretvorili u malu Kolumbiju”

Ni pola godine nakon ubistva Davida Dragičevića, javnost još uvijek o njegovoj smrti ne zna ništa više od onoga što je bilo poznato kada je pronađeno njegovo tijelo, i za to još niko nije odgovarao, podsjeća Srpska demokratska stranka.

Vukota Govedarica - SDSrs.com

Sve što su građani od tada saznali, otkriveno je zahvaljujući nadljudskim naporima Davidovih roditelja, prijatelja i stotina hiljada građana okupljenih oko grupe Pravda za Davida. To je još jedan pokazatelj interesa odgovornih da se ovaj slučaj ne riješi.

“Nakon tvrdnji da je taj mladić bio provalnik i narkoman, za koje je dokazano da nisu tačne, i da su istražni organi bez greške uradili svoj posao, što je takođe dokazano kao netačno, svaki moralan i častan čovjek podnio bi ostavku na mjesto ministra unutrašnjih poslova. Nakon javnih prijetnji građanima sa skupštinske govornice, pokušaja fizičkog obračuna sa poslanicima, stvaranja najmanjeg nivoa bezbjednosti otkad je rat završen i silnih propusta u radu, u svakoj normalnoj zemlji bi jedan takav ministar, ako ne želi da ode sam, odmah bio smijenjen. Ali, ne i kod nas. Ne kada je taj ministar navodno moćni Dragan Lukač, ne i kada je predsjednica te vlade očigledno nemoćna Željka Cvijanović, dvije najodgovornije osobe za to što Davidove ubice još nisu u zatvoru”, poručio je Vukota Govedarica, predsjednik SDS.

Umjesto da riješe slučaj Davida Dragičevića, aktuelno rukovodstvo Srpske pokušava da konstruiše “slučaj Davora Dragičevića”, crtajući mu metu na čelu stalnim optužbama da smrt svog djeteta “politizuje”, te koristi za “lično bogaćenje” i “rušenje Republike Srpske”.

“Mogu li se smisliti bolesnije konstrukcije? Kažu, ne riješe se ni u drugim zemljama sva ubistva, a koliko je tamo ubistava u kojima pojedinci iz policije održavaju lažne pres konferencije i unišatavaju dokaze? Kažu, Davor politizuje slučaj, a Dodik prvi trči da izjavi saučešće, sve u pratnji kamera, ne bi li preduprijedio istinu? Opozicija kao politizuje slučaj, jer anketni odbor uradi sve da se raskrinkaju laži i pokrene istraga za ubistvo, iako se Dodik nadao da neće učiniti ništa, još se i hvalio kako je to bila namjera? Pravda za Davida navodno urušava Srpsku, tražeći da institucije rade svoj posao, a ne njihovi predstavnici koji lažu i kriju, blate ubijenog mladića i njegove roditelje, uništavaju dokaze i prijete svakome ko postavi nezgodno pitanje? Toliko je jadna ova strategija postala da im se na licima vidi kako ni sami sebi više ne vjeruju kad stanu pred kameru”, smatra Govedarica, prenosi “BN“.

Ova zamjena teza, poručuje on, pokušaj je da se narodu skrene pažnja s toga da nam djeca preko noći nestaju u centru najvećeg grada, da se bombe bacaju na kuće policijskih službenika, zolje ispaljuju na zgrade, kriminalci razračunavaju po ulicama, novinari prebijaju, a svjedoci izvršavaju sumnjiva samoubistva usred policijskih stanica.

“Republiku Srpsku su pretvorili u malu Kolumbiju iz nekog prošlog perioda. Zahvaljujući njima, tuđa prošlost postala je naša budućnost. Nećemo im to dopustiti, ne smijemo. Mi ćemo nastaviti da podržavamo borbu Pravde za Davida, kao pojedinci koliko je u našoj moći, a kao politički blok koliko god kapaciteta imamo. Nadam se da će uskoro ti kapaciteti biti daleko veći, da ćemo moći pokazati da se ovaj slučaj još kako može riješiti ako ima volje, obraza i odgovornosti. Ali, ako i ne dobijemo tu priliku, kojim slučajem, nastavićemo da podržavamo Pravdu za Davida i ideje za koje se zalaže. Davor neće ostati sam”, dodao je Govedarica.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh