ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
Politika

Šarović: “U Republici Srpskoj sve zavisi od partijske pripadnosti”

Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, za N1 je kazao da mu se u Republici Srpskoj ne sviđa stanje društva, demokratizacija, slobode – te da je ovo jedan od najgorih perioda.

Mirko Šarović - N1info.com

“Kada bih nešto mijenjao u Bosni i Hercegovini, smanjio bih dužinu izborne kampanje, smatram da je duga. 20 dana maksimalno treba da traje, a u Republici Srpskoj mi se svih ovih godina ne sviđa stanje društva, demokratizacija, slobode. Ovo jedan od najgorih perioda. Stanje sloboda je na najnižem nivou, najbolje je bilo neposredno poslije rata”, kazao je što je po njegovoj ocjeni – porazno.

“Mi u Savezu za pobjede, u SDS-u očekujemo da je ovo taj trenutak da dođe do promjena u Republici Srpskoj, uvjereni smo i mislim da imamo i dobre kandidate za čelne funkcije, dobru listu. Naravno da je atmosfera takva u Republici Srpskoj, jer je ona naša izborna baza. Ja sam jedan od kandidata, uvjeren sam da je došao važan trenutak u kojem Republika Srpska treba da krene drugim putem”, poručio je.

“U Republici Srpskoj sve zavisi od partijske pripadnosti”, poručio je.

“Katastrofa. Predsjednik Republike kaže da možete biti najbolji, ali vam to ništa ne znači – treba da budete članovi moje partije da uspijete. To je taj paradoks i ključna poruka koja je porazna”, izjavio je Šarović.

“On kaže penzionerima da će dobiti 30-50 KM, da popravite situaciju, a uslov je da glasate za moju stranku. Mislim da je to nešto najlošije što osjećam”, ispričao je Šarović u programu N1.

On je pobornik pravda da se karijera gradi na rezultatima, što je – kako je kazao, on radio i radi u proteklom periodu.

“Ne morate dizati galamu i da se po tome prepoznajete, nego po zalaganju i radu. Vjerujem da će to jednom pobijediti. Građani trebaju da glasaju za sebe, da prepoznaju nekoga u nama ko bi mogao da donese ono što od svojih života očekuju. To je moj pogled”, izjavio je Šarović za “N1“…

On je pak kazao da postoji opasnost da “sve bude po starom”, ali je izrazio uvjerenje da ima šanse za neki drugi pravac.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh