Politika

Ništa od ujedinjenja – HDZ 1990 će djelovati samostalno i autonomno na političkoj sceni BiH

Predsjedništvo HDZ-a 1990 održalo je 28. oktobra u Mostaru svoju 5. sjednicu, na kojoj je predsjednik te stranke Martin Raguž obavijestio članove Predsjedništva o sastanku koji je održan sa rukovodstvom HDZ-a BiH.

No image - Haber.ba


Sjednica predsjedništva HDZ 1990 (Foto: Bljesak)

Na sastanku ove dvije stranke razmatrana je problematika provođenja međusobnih sporazuma na nižim nivoima. Predsjednici kantonalnih odbora obaju stranaka istakli su kako postoje značajni problemi u realizaciji dogovorenog, što u značajnoj mjeri opterećuje odnose ovedvije stranke, navodi se u saopštenju iz Ureda za odnoe sa javnošću HDZ-a 1990.

Predsjedništvo je razmatralo i moguće oblike djelovanja za sljedeće opšte izbore 2014. godine te zaključilo kako će Središnji odbor HDZ-a 1990, koji je zakazan za kraj novembra, kao najviše stranačko tijelo između dvaju sabora donijeti odluke o izbornoj strategiji i načinu nastupa HDZ-a 1990 na opštim izborima 2014. godine.

Predsjedništvo podržava samostalno i autonomno djelovanje HDZ-a 1990 na političkoj sceni te poziva i ostale stranke da daju svoj doprinos kako bi se rješila najveće politička kriza u kojoj se našla Bosna i Hercegovina i deblokirao njen evropski put.

Predsjedništvo HDZ-a 1990 formiralo je radno tijelo za pripremu izborne konvencije Mledeži HDZ-a 1990, koja je planirana za decembar 2013. godine, stoji u saopštenju.

(fena)


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh