Politika

Mladen Ivanić – Dodik nije uspio da kontroliše Mirka Šarovića i SDS

Glavni razlog za smjenu Mirka Šarovića je taj što on nije dozvolio da ga Milorad Dodik kontroliše i što je Srpska demokratska stranka nastavila da djeluje opoziciono u RS, smatra Mladen Ivanić, predsjednik Partije demokratskog progresa.

No image - Haber.ba


Mladen Ivanić (Foto: Arhiva)

“Srednja Drina vjerovatno jednim dijelom jeste povod, ali ne bih rekao da je čak ni ona glavni razlog. Ja mislim da je glavni razlog isključiva politička bitka. Dodik je vjerovao da će uključivanjem SDS-a u Vijeće ministara imati kontrolu nad tom partijom i da oni neće djelovati opoziciono u Republici Srpskoj. Oni su djelovali opoziciono i to je njega iznerviralo i on je zato odlučio da se to raskine”, rekao je Ivanić.

Ivanić smatra da je sve drugo o čemu se govori, izvlačenje zaključaka, ali da on misli da je projekat Srednja Drina loš, posebno je loš za Republiku Srpsku.

”Dodik je najavio da će 15.oktobra biti neka sjednica italijanske vlade na kojoj će se nešto znati o tome. Niti je bilo sjednice italijanske vlade, niti se o tome išta zna. To je još jedan od tipičnih primjera njegovog “u četiri oka” dogovaranja, velike najave od koje na kraju ne bude ništa. Ja vjerujem da od projekta Srednja Drina neće biti ništa jer niti mi znamo šta je sadržaj tog projekta, osim nekih vrlo načelnih stvari, i ja se iskreno bojim da će to završiti na način na koji se završio i Čez u Ugljeviku i mnogi drugi projekti o kojima je bilo riječi i koji su se na kraju pokazali velikim promašajem. Nešto ne vidim naftu da curi, a bila je najavljena prije godinu dana da će curiti iz svake bušotine koja se zabije. Mislim da neće ni ta struja iz Srednje Drine brzo da poteče i sve skupa mislim da je to jedna velika manipulacija kojoj je Dodik veoma, veoma sklon”, objašnjava predsjednik PDP.

Na opasku novinara da je SDS trebao da dobije direktorsko mjesto Regulatorne agencije za komunikacije, Ivanić je odgovorio:

“Ma sve bi on to izdražao da nije bilo onog prvog – to znači da je SDS slušao i da je išao niz dlaku i da nije bio opozicion u Republici Srpskoj. Ali da je to SDS uradio onda njega ne bi bilo. Očito je veliko nezadovoljstvo ljudi u RS načinom na koji Dodik vlada, vidi se, osjeća se. U tom kontekstu on se već bio usaglasio da SDS da ključnog čovjeka za Regulatornu agenciju.

Pravi razog je: ‘ili ćete slušati i biti sa mnom ili nećete biti sa mnom’.

(srna)


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh