Politika

SNSD poručio SDS-u – Smjenjivat ćemo vam načelnike!

Potpredsjednik SNSD-a i predsjednik Narodne skupštine RS-a Igor Radojičić saopštio je da će SNSD, nakon smjene kadrova SDS-a u bh. institucijama, koje će, kako je ustvrdio, biti izvršene naredne sedmice, pokrenuti i inicijative za smjenu funkcionera te stranke u lokalnim zajednicama.

No image - Haber.ba


SNSD i SDS (Foto: Haber.ba)

Radojičić ističe kako SNSD ima skupštinsku većinu u oko pet opština u kojima su SDS-ovi načelnici.

– Time ćemo SDS-u pokazati da, ako hoće vanredne izbore, da će ih imati i to u lokalnim zajednicama, istakao je potpredsjednik SNSD-a. Komentarišući izjavu predsjednika SDS-a Mladena Bosića, da mu je lider SNSD-a Milorad Dodik prije desetak dana ponudio zajednički izlazak na opšte izbore, Radojičić je rekao da je SDS vidno nervozan kako se približava dan glasanja o kadrovima SDS-a u Vijeću ministara BiH.

Nervoza u SDS-u

– Vidljiv je jak rast nervoze unutar SDS-a oko sudbine njihovih nekoliko kadrova. Mi očekujemo da naredne sedmice ta priča bude završena i da se predugo trajanje inicijative u Parlamentu BiH završi smjenom nekoliko kadrova SDS-a, naveo je Radojičić, te se osvrnuo na zajedničku platformu.

– SDS je bio nekorektan i iskoristio je platformu isključivo za kadrovsko rješavanje nekih svojih ljudi, a sve ostalo je bilo iza njihovog domena interesa, optužio je Radojičić predstavnike SDS-a, te dodao da nakon smjene kadrova SDS-a, RS neće imati nikakvih posljedica, jer je SNSD i prije 2010. bio u Vijeću ministara i radio taj posao bolje nego SDS.

– S obzirom na to da je SDS rano krenuo u kampanju, sljedeća stepenica koju će SNSD pokrenuti jest pitanje lokalnih zajednica, kazao je Radojičić, te ustvrdio da skupštinsku većinu SNSD do kraja godine može osigurati u još nekoliko lokalnih zajednica.

Potpredsjednik SDS-a Vukota Govedarica ocijenio je da su u SNSD-u svjesni da im bilo koje miješanje izbornih karata ne ide u prilog, te da ta stranka gubi kompas kada je u pitanju bilo kakav vid organizovanja u interesu RS-a. SDS, istakao je Govedarica, nema ništa protiv najava SNSD-a o smjeni kadrova te stranke u lokalnim zajednicama.

Radojičićevo klupko

– Vidjećemo koje su to opštine i na koji način će odmotati to klupko o kojem govori Igor Radojičić, rekao je Govedarica u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Na optužbe da je SDS iskoristio platformu o zajedničkom djelovanju SNSD-a i SDS-a “isključivo za kadrovsko rješavanje svojih ljudi”, Govedarica je kazao da je SNSD ušao u priču razvaljivanja ideje o zajedničkoj saradnji dvije stranke na nivou BiH.

– U posljednje vrijeme se ulazi na teren ličnih prepucavanja između nekih osoba. To nije pitanje samo Mirka Šarovića već odnosa između SNSD-a i SDS-a, zaključio je Govedarica.

(oslobodjenje.ba)


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh