Politika

SNSD – Igor Radojičić: BN TV je skraćenica od "Bosićeva nezvanična televizija"

Pojedini funkcioneri SNSD-a pokazali su namjeru da ne žele da poštuju naredbu stranačkog vrha o ne davanju izjava novinarima BN televizije. Predsjednik Narodne skupštine, Igor Radojičić, iako na šaljiv način, ipak je odgovarao je na pitanja novinara BN TV-a, i time praktično prekršio naredbu SNSD-a.

No image - Haber.ba


Igor Radojičić (Foto: Arhiva)

Radojičić, koji inače u partijskim krugovima slovi za slobodnog strijelca, za razliku od navoda iz famoznog saopštenja SNSD-a, nije direktno negirao zakonsku obavezu izabranih funkcionera da polažu račun javnosti, te novinara BN televizije ipak nije ostavio bez odgovora.

Njegova izjava može se tumačiti kao izbjegavanje da da odgovor na naše pitanje,  ali,  istovremeno, daje naslutiti da iznad stranačkih naredbi treba da bude zakon, koji javnosti, to jeste svim medijima, garantuje slobodan pristup informacijama.

BN TV: Gospodine Radojičiću, da li ćete poštovati narednu SNSD-a da ne dajete izjave za BN TV?

Radojičić: Ima li pametnijih pitanja?

BN TV: Da li to znači da nećete?

Radojičić: Bosićeva nezvanična televizija…

BN TV: Da li ste sada prekršili naredbu stranke?

Radojičić:  Svako ima pravo da postavlja pitanja, a stav o tome na koji način neke medijske kuće izvještavaju, na žalost, najbolje je da ne komentarišem. Hajde da ne maltretiramo ostale novinare…

Ostaje da se vidi da li će Radojičić zbog obraćanja u kameru BN televizije biti sankcionisan, kako je dekretom naređeno ili će ga stranka optužiti za dodvoravanje našoj televiziji, što je takođe zabranjeno naredbom.

Opozicionari se ne čude stavu Igora Radojičića, ali svakako ne izbjegavaju da osude totalitarno ponašanje vladajuće stranke, zbog zabrane zvaničnicima, funkcionerima i javnim službenicima da učestvuju u programima BN televizije.

Novinari koji godinama prate  rad aktuelne vlasti prisjećaju se sličnih scenarija, kada je vladajući SNSD imao sličan tretman prema nekim drugim medijima. Međutim, smatraju da najnoviji potez ima poseban značaj, s obzirom na skore izbore, pad rejtinga SNSD-a, te nemjerljiv uticaj BN-a.

SNSD-ova naredba o izbjegavanju BN televizije, glavna je tema u političkim kuloarima i novinarskim krugovima. Kako saznajemo, o tome se govori i u vladajućem SNSD-u, koji je zbog slučaja BN podijeljen. O tome svjedoče i anonimna pisma SNSD-vaca, u kojim izražavaju čuđenje postupkom svog rukovodstva, uz pitanje da li je zabranjeno i gledanje BN televizije, njima i njihovoj porodici, poručuju s BN TV-a.

(rtv bn)


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh