ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
Politika

Mektić: “Kada hoćete školski primjer kriminala i korupcije onda uzmite Špirića”

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić danas je iznio niz optužbi na račun Dragana Mektića.

No image - Haber.ba

On tvrdi i da je protiv Mektića CJB Banja Luka, Stanica javne bezbjednosti Prijedor, podnio kriviču prijavu 1998. godine, jer je “nadgrobne spomenike nesrpske vjere prodavao kamenorescima koji su ih brusili da bi bili podignuti spomenici srpskim borcima”.

U razgovoru za “N1“, ministar sigurnosti Dragan Mektić demantovao je ove optužbe…

“Špirić je posljednja osoba koja u bilo koga može pružiti prst što se tiče kriminala. A kad bi počeli o njegovim krivičnim prijavama onda bi trebalo jedno čitavo poslijepodne da ostavimo”, kazao je Mektić.

“Mi smo negdje kao policija u Prnjavoru za vrijeme rata presjekli jedan kanal šverca nadgrobnih spomenika gdje je jedna grupa lica negdje dole, pretpostavljamo, na širem derventskom ratištu, nadgrobne spomenike prebrusi i onda te kamene ploče preprodavala. Mi smo to presjekli, jedan takav kanal, oduzeli deset ili 12 tih kamenih ploča, procesuirali ta lica. Ali, obzirom da se nije moglo dokazati porijeklo odakle je to, bili su izbrušeni, oni su kao imovina pripali državi i prodavali se kao imovina koja je stečena krivičnim djelom. Te pare su upotrijebljene za kupovinu ogrijeva za zimu u policiji u Prnjavoru. Oni su onda 1998. godine, kad je Biljana (Plavšić) preuzimala vlast, ja nisam htio s njima, da bi se obračunali sa mnom, podnijeli prijavu. Nikada nije istraga pokrenuta, odbačena je kao čist posao”, kazao je Mektić.

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić tvrdi da se protiv bh. entiteta RS “duže vrijeme vodi specijalni, hibridni rat, te da je na čelu te grupe ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić”.

Špirić na konferenciji za novinare u Banjoj Luci nije precizirao ko je pokrenuo taj, navodni, hibridni rat, koji predvodi Mektić, jer je “”ucijenjen”.

“Špirić je najveća prijetnja sa stanovišta kriminala i korupcije”, kazao je Mektić navodeći da je Špirić “promijenio sve moguće političke opcije koje postoje u političkom prostoru BiH”.

“Sve i jednu političku opciju je mijenjao radi vlastitog koristoljublja. Kada govori o istragama, što ne govori o svojoj istrazi o stanu u Beču koji je koštao negdje oko pola miliona eura, što ne govori o stanovima u Beogradu, Banjoj Luci, na Jadranu…? Kako je došao do te imovine? On je oličenje kriminala i korupcije, on je personifikacija. Kada hoćete jedan školski primjer kriminala i korupcije, onda uzmite Špirića. Što se tiče prijetnje, tih paramilitantnih organizacija. To je mozak tipa Špirića i takvih kao što je Špirić pokušao da smisli da bi postojao obračun unutar sprskog naroda, oni idu u izazivanje sukoba unutar srpskog naroda. Oni manipulišu, dijele narod, Srbe u RS, kako bi pomoću takve manipulacije se odražvali na vlasti. Ne vide više nikakvu šansu u njihovoj politici, njihova politika je dovela do ekonomske propasti, siromaštva, korupcije”, naveo je Mektić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh