Politika

Žestoka rasprava – Slavica Josipović u suzama smijenjena s mjesta predsjednice ŽO Središnja Bosna HDZ 1990

Na sinoć održanoj Izbornoj skupštini Županijskog odbora Središnja Bosna HDZ 1990 smijenjena je dosadašnja predsjednica Slavica Josipović.

No image - Haber.ba


Slavica Josipović (Foto: Blogspot)

Neslužbeno se saznaje kako je Izborna skupština na kojoj je učestvovao i Martin Raguž sa užim predsjedništvom stranke, kasnila više od sat vremena zbog opstrukcija kojim su Rudo Vidović i Slavica Josipović sa nekolicinom članova nastojali da se uopšte ista i ne održi samo kako bi se zadržali na dosadašnjim pozicijama.

Raguž je odlučno zatražio da se ide u izborni proces bez obzira na sve, naravno uvidjevši da je više od dvije trećine izaslanika zahtijevalo da se glasa o nepovjerenju Slavici Josipović. Bljesak neslužbeno saznaje kako je tokom same izborne skupštine došlo do žestoke rasprave između većine koju je predstavljao sadašnji novoizabrani predsjednik županijskog odbora Anto Bilić i Slavice Josipović i Rude Vidovića sa druge strane, što je na kraju navodno rezultiralo i suzama Slavice Josipović.

Neimenovani izvor blizak ovoj stranci ističe kako su Slavici Josipović njene stranačke kolege zamjerale i o tome javno progovorili, nepotizam i zbrinjavanje samo uže porodice na ionako skromnim pozicijama koje je HDZ 1990 dobio u raspodjeli. Bilo je riječi i o kupovini zemljišta na trasi kojom ide magistralni plinovod kroz Viteška naselja.

Na sve izrečeno pokušala se odbraniti da je ona tobože “supruga haškog uznika” i da je ona ugrožena pa i u finansijskom smislu te je to bio glavni razlog zbog koga je sina postavila za savjetnika kod Vidovića kako bi, kako ona kaže, “spasio porodicu”, navodi ovaj neimenovani izvor koji je očito prisustvovao Izbornoj skupštini.

Prilikom glasanja velika većina je uvjerljivo smijenila Slavicu Josipović, da bi zatim na njeno mjesto izabrali Antu Bilića kao novog predsjednika županijskog odbora.

Ovaj neimenovani izvor ističe kako se sinoć jasno uvidjelo da ni zamjenik predsjednika Rudo Vidović nema podrške iz županijskog odbora, a po svemu sudeći i prema sinoćnjem izlaganju ni Martina Raguža.

(haber.ba/bljesak)


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh