Politika

SDS – Nakon afere "TIHILIKS" niko više nema pravo da šuti o "zemljišnoj mafiji"!

Srpska demokratska stranka smatra da nakon afere nazvane “Tihiliks” niko nema pravo da šuti u vezi sa dešavanjima oko tzv. zemljišne mafije, ali i drugih stvari.

No image - Haber.ba


Ognjen Tadić (Foto: Arhiva)

Tužilaštvo, očigledno, nije u stanju da radi svoj posao i do 2014.godine i dolaska nekih novih snaga na vlast vjerovatno nećemo saznati punu istinu o onome što se dešavalo u Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne odnose.

Sada je potpuno jasno šta su značile riječi republičkog tužioca koji je svojevremeno rekao da nema političku podršku za rad, podsjećaju u Srpskoj demokratskoj stranci.  Reakcija predsjednika Republike Srpske i SNSD-a, Milorada Dodika, u kojoj on relativizuje i minimizira Gligorićeve tvrdnje, jasno se preslikala i na reakciju tužilaštva koji, očigledno, nemaju namjeru da postupaju po Gligorićevim optužbama, kaže Ognjen Tadić.

Srpska demokratska stranka sprema i niz projekata iz oblasti pravosuđa, a jedan od tih projekata je prijedlog izmjena Izbornog zakona BiH, po kojem, ako ostane ovakav kakav je, neće dogodine ni biti moguće održati izbore. Izmjene se odnose na sastav izbornih jednica.  Osim toga,u SDS-ovom Odboru za pravosuđe smatraju da je rješenje Ustavnog suda Republike Srpske o pokretanju ocjene ustavnosti Zakona o posebnom načinu izmirenja poreskog duga potvrda opravdanosti sumnji te stranke u predloženo zakonsko rješenje.

Nema sumnje da se predizborna kampanja vladajuće stranke zahuktala, a poziranje predsjednika Milorada Dodika na navodnoj radnoj akciji na Tjentištu govori da se iza toga krije dobar marketinški tim, navode u SDS. Ističu da nemaju ništa protiv omladinskih akcija koje su nekada bile vrlo koristan oblik društvenog angažmana, ali da je evidentno da su mnogi omladinci tamo bili izmanipulisani i iskorišećni u svrhu promocije SNSD-a.

(rtv bn)


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh