Politika

Slavo Kukić – Nikad više sa Zlatkom Lagumdžijom

A što radi gospoda Füle, Sorensen i ostali? Zbog rješenja, koja sa presudom Suda u Strasbourgu nemaju nikakve veze, javno demonstriraju svoje zadovoljstvo onim što su lokalne poglavice u Bruxellesu postigle, kaže u intervjuu za Oslobođenje Slavo Kukić, profesor Sveučilišta u Mostaru.

No image - Haber.ba


Slavo Kukić (Foto: Arhiva)

“O rješenju povodom presude Sejdić-Finci niko i ne razgovara. Na stolu je, naprotiv, sasvim drugi slučaj koji sam nedavno metaforički označio kao slučaj Komšić – slučaj preko kojeg se nacionalisti pokušavaju na duže vrijeme čak i ustavno osigurati. Nisu, međutim, problem nacionalisti. Pa, njihova je filozofija, ali i strategija i taktika, dešifrovana prije četvrt ijeka. Ali, jesu mi problem mnogi drugi. Problem mi je, recimo, način na koji čitavoj priči pristupa SDP. Uostalom, pogledajte i sami. U svim razgovorima povodom navedene presude, ni ova stranka se ne napreže u isti položaj dovesti bh. građane, iako, tobože, u ime njih istupa”, kaže profesor Kukić odgovarajući na pitanje da li vjeruje hoće li sedmorka doći do rješenja, odnosno modela provedbe presude “Sejdić-Finci”.

“Presuda se, bar u narednih nekoliko mjeseci, neće provesti. Jer, o njoj se zasad, što se merituma tiče, i ne razgovara. Čitava priča je, naime, reducirana na samo jednu dimenziju, izbor člana državnog Predsjedništva”.

(oslobođenje)


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh