Politika

Vukota Govedarica kandidat za predsjednika bh. entiteta RS

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica bit će kandidat za predsjednika bh. entiteta Republike Srpske.

Vukota Govedarica - SDSrs.com

Advertisements

Vukota Govedarica je predsjednik Srpske demokratske stranke od 2016.godine. Rođen je u Gacku 9. marta. 1976. godine. U Foči je završio Osnovnu školu ”Ivan Goran Kovačić”, a 1994. godine i Srednju mašinsku školu ”Pero Slijepčević”. Diplomirao je na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu 2000. godine.

Nakon završetka studija postaje tehnički direktor kulturno-sportskog centra u Gacku, a u rodnom gradu je i danas predsjednik Guslarskog društva “Tešan Podrugović” i odbojkaškog kluba Mladost iz Gacka.

Član je Srpske demokratske stranke (SDS) od 1999. godine. Do 2006. godine je bio predsjednik Omladine SDS-a, a od 2009. je potpredsjednik Stranke. Prvi put je na izborima učestvovao 2004. godine, kada je izabran za odbornika u Skupštini opštine Gacko.

Dvije godine kasnije na opštim izborima osvaja mandat u Narodnoj skupštini bh. entiteta Republike Srpske, a potvrđuje ga i na izborima 2010. i 2014. godine. Vukota Govedarica je šef Kluba poslanika Srpske demokratske stranke u NSRS, a član je i skupštinskog Odbora za evropske integracije i regionalnu saradnju, te Komisije za izbor i imenovanja.

Vukota Govedarica je izabran za novog lidera Srpske demokratske stranke 23. oktobra 2016. godine, naslijedivši na toj poziciji Mladena Bosića.

Trenutno živi u Gacku. Oženjen je Oliverom sa kojom ima sina Stefana i kćerku Katarinu, piše “N1“…


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh