Politika

Jablanica: Ramiz Salkić održao predavanje o stanju Bošnjaka u bh. entitetu RS

Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, upriličio je sinoć u Jablanici predavanje o stanju Bošnjaka u tom bh. entitetu.

Ramiz Salkić - Blogspot.com

Advertisements

Salkić je u izjavi za “Avaz” kazao kako je potrebno prenijeti informacije na prostor Federacije BiH, o onome što se dešava Bošnjacima na prostoru bh. entiteta Republike Srpske…

“Problemi Bošnjaka u bh. entitetu RS, nisu samo problemi onih Bošnjaka koji žive tu, već svih Bošnjaka u Bosni i Hercegovini, kompletne države BiH, pa i onih Bošnjaka koji žive izvan nje. S toga smatram kako je važno da se ovakve tribine održavaju na prostoru cijele BiH i da ljudi iz prve ruke imaju informacije o stanju Bošnjaka u bh. entitetu RS”, kazao je Salkić.

Pojava paravojnih formacija i naoružavanje policije bh. entiteta RS-a

Komentarišući aktuelne događaje u bh. entitetu RS, pojavu ”Srpske časti” i naoružavanje policije bh. entiteta RS, Salkić je kazao kako to Bošnjake, na neki način podsjeća na ratnu, 92. godinu, kada su se pojavljivale paravojne formacije i oružje na sve strane.

“To izaziva određenu strepnju i zabrinutost, ali Bošnjaci na prostoru bh. entiteta RS, sigurno nisu uplašeni. Oni su svjesni da su na svojim imanjima, kod svojih kuća i u svojoj državi. Svjesni su da je država Bosna i Hercegovina sada puno jača, nego što je to bila 92. godine, te da ima kapacitete, organe, institucije i mehanizme da zaštiti sve svoje građane. Ukoliko se pokaže da ”Srpska čast”, kao paravojna formacija, kako je to označio ministar sigurnosti, ili neke druge organizacije činile nešto na tom polju, biti će sigurno sankcionirane. Naravno, ukoliko policija bh. entiteta RS-a bude pokušala zloupotrijebiti to što vrši naoružavanje, sigurno je da će uslijediti odgovori koji su potrebni”, poručio je Salkić.

Potpredsjedik bh. entiteta RS je u svom predavanju, između ostaloga, govorio i o aktuelnom predsjedniku tog entiteta Miloradu Dodiku.

Tom prilikom kazao je da je Dodiku i njegovom režimu od velike važnosti da utiču na izbor bošnjačkog potpredsjednika u bh. entitetu RS, kako bi imali potpredsjednika po njihovoj mjeri, koji neće govoriti o problemima Bošnjaka u tom bh. entitetu.

Istakao je kako entitetska vlast, kroz negiranje počinjenih zločina nad Bošnjacima, veličanjem ratnih zločinaca i odlikovanjem najvećih zločinaca u Evropi nakon Drugog svjetskog rata, provodi završnu fazu genocida.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh