Politika

Govedarica: “Srpski član Predsjedništva BiH treba biti neko iskusniji od mene, ja želim biti predsjednik (bh. entiteta) RS”

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica izjavio je danas da želi da bude predsjednik svih građana bh. entiteta Republike Srpske (RS) te da njegova inspiracija nije kandidatura za srpskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Vukota Govedarica - SDSrs.com

Advertisements

“Funkciju člana Predsjedništva BiH iz (bh. entiteta) RS bi trebalo da vrše mnogo iskusniji ljudi nego što sam trenutno ja, jer je to veoma odgovorna funkcija. To je moje lično mišljenje. A o kandidatima će odlučiti organi SDS-a i uvjeren sam da ćemo s koaliconim partnerima napraviti pobjednički rezultat na izborima”, rekao je Govedarica.

Želja mu je kaže da, osim što je lider SDS-a, bude predsjednik svih građana bh. entiteta RS. U slučaju da bude kandidat za tu funkciju, podnijet će ostavku na stranačku dužnost, ako i pobijedi, jer je tako propisano Statutom SDS-a.

“Ukoliko Glavni odbor odluči da ide s mojom kandidaturom, i uz podršku naroda postanem predsjednik (bh. entiteta) RS, svoj mandat dat ću stranci na raspolagenje, uz želju da budem predsjednik svih građana”, rekao je on.

Govedarica je najavio da će se više znati nakon subote i sjednice Glavnog odbora SDS-a te uvjerava da će kandidati Saveza za promjene zajednički pobijediti aktuelnu vlast u bh. entitetu RS.

Kazao je da je dobro što je jučer u Predstavničkom domu parlamenta BiH podržana inicijativa kojom ovaj dom poziva nadležna tijela Hercegovačko-neretvanskog kantona, Kantona 10, Zapadnohercegovačkog kantona i Posavskog kantona da, najkasnije u roku od 30 dana, izmijene i dopune ustave navedenih kantona s ciljem obezbjeđenja ustavne ravnopravnosti Srba.

Govedarica je istakao da je ogorčen što SNSD nije podržao ovu inicijativu te da ga zabrinjava “snishodljiv i poslušnički” odnos SNSD-a prema HDZ-u te upitao šta veže ove dvije stranke.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh