Politika

“ČOVIĆU OSTAJE SAMO DODIK”: Ivanić jasno naglasio da je protiv trećeg entiteta!

“Lično nisam za treći entitet. Mislim da bi treći entitet teško osigurao poziciju koju sada ima (bh. entitet) Republika Srpska. U tim uslovima bi se teško održalo entitetsko glasanje”, rekao je član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić gostujući u emisiji “Pressing” na “N1”.

Mladen Ivanić - N1info.com

Komentarišući odnose između članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Mladen Ivanić je kazao da Predsjedništvo u svom formalnom dijelu neće imati nikakav problem.

“Mi rješavamo stvari, nije to problem. Problem je što se izgubila pozitivna energija sa početka mandata kada je Predsjedništvo bilo to koje vuče procese. Izgubio se pozitivni ambijent. Ne pije se tako često kafa kao što se pila, ne susrećemo se kao prije. Objektivno, ja nisam tu problem. Ja sam imao dosta razlika sa gospodinom Izetbegovićem, ali sam znao naići da popijemo kafu, i ja kod njega i on kod mene. Imate svaki dan priliku da čujete međusobne optužbe. Ja neću, dok radim ovaj posao, da se svađam”, rekao je Ivanić za “N1“…

Ivanić je kazao da voli čuti kritička mišljenja te da nešto prihvati, a nešto ne.

“Sa obojicom imam podjednako dobar odnos, jer nisam akter niti učesnik u trenutnom sukobu.”

Član Predsjedništva BiH iz srpskog naroda je kazao kako smatra da kod Hrvata ne postoji jedinstven stav po pitanju trećeg entiteta.

“Mislim da je ta priča o trećem entitetu malo isforsirana i to se moglo testirati na Izbornom zakonu. Preko Izbornog zakona se to moglo riješiti bez posljedica za Federaciju BiH. Ja lično nisam za treći entitet. Mislim da bi treći entitet teško obezbijedio poziciju koju sada ima (bh. entitet) RS. U tim uslovima bi se teško održalo entitetsko glasanje. Došlo bi do drugačije organizacije BiH. Ne isključujem i tu mogućnost, uz uslov da pozicija (bh. entiteta) RS ne bude dirana”, rekao je Ivanić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh