Politika

Čović se sastao sa Valentinom Inzkom

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko danas se sastao sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Draganom Čovićem, na njegov poziv.

Valentin Inzko i Dragan Čović- OHR.int

Advertisements

Saopštenje nakon sastanka prenosimo u cjelosti:

“Visoki predstavnik i predsjedavajući Predsjedništva imali su sadržajan razgovor o trenutnoj političkoj situaciji i izazovima koji stoje pred Bosnom i Hercegovinom…

Bosna i Hercegovina je dobila historijsku priliku da svoju budućnost veže za budućnost Evropske unije. Politički akteri bi tu priliku trebali iskoristiti da se fokusiraju na pitanja koja su važna za građane i za zemlju u cjelini. U tom smislu, visoki predstavnik je čestitao bh. institucijama na postizanju dogovora u vezi sa upitnikom Evropske komisije.

Visoki predstavnik je ponovio stav koji već dugo zastupaju OHR i šira međunarodna zajednica da “političke stranke trebaju koncentrisati svoje napore na nalaženje rješenja u predmetu Ljubić, koje će omogućiti nesmetano provođenje općih izbora u 2018. godini i implementaciju izbornih rezultata bez značajnijih odlaganja. Pozivam stranke da iskoriste angažman predstavnika EU i SAD-a te se uključe u konstruktivne napore na postizanju kompromisa”.

Visoki predstavnik je također podvukao da je OHR godinama pomagao političkim strankama u iznalaženju rješenja za izbore u Mostaru. Od suštinskog je značaja da političke stranke dođu do zdravog kompromisa koji će što prije omogućiti građanima Mostara da glasaju”, navodi se u saopštenju.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh