Politika

Izetbegović o smjeni Konakovića: “U 19 sati će se znati više”

Sve je više problema koji tište SDA, sve je češći odliv članstva.

Bakir Izetbegović - Anadolija

Advertisements

Za očekivati je da će Predsjedništvo danas razgovarati o svemu tome: situaciji u stranci u Tuzli, Zenici, Bužimu, Sarajevu…

Iz članstva SDA izbrisani su Mirza Selimbegović, Elvedin Okerić (Novi Grad), Elmedin Konaković, Kemal Ademović i Amel Mekić (Centar), piše “Depo“…

Predsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo i potpredsjednik SDA Asim Sarajlić kazao je da je Izvršni odbor sarajevske SDA donio odluku da pokrene smjenu kantonalnog premijera Elmedina Konakovića, koji je prije nekoliko dana napustio SDA.

On je kazao da su u proteklih 48 sati održane sve sjednice općinskih odbora u KS-u, a iz članstva SDA izbrisani su Mirza Selimbegović, Elvedin Okerić (Novi Grad), Elmedin Konaković, Kemal Ademović i Amel Mekić (Centar).

Elmedin Konaković bio je potpredsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo i član kadrovske komisije.

“Kantonalni odbor smatra da je moralno i politički korentno da on podnese ostavku na mjesto premijera”, kazao je Sarajlić.

Dodao je da će uz narednim danima SDA razgovarati sa koalicionim partnerima u Kantonu jer smjena premijera znači i smjena cijele Vlade KS-a.

“Izvršni odbor od danas zasjeda permanentno. Svjesni smo težine trenutka i svjesni smo da Vlada mora sačuvati svoju osnovnu funkciju. Život u Kantonu ne smije stati zbog odluke premijera da ne da ostavku. Da li će to biti vlada tehničkog mandata, da li će SDA ponuditi novog premijera, te odgovore ja danas nemam. To će odlučiti Kantonalni odbor i Predsjedništvo SDA, sigurno ćemo voditi računa o funkcijama koje ima Vlada Kantona naspram građana”, kazao je Sarajlić.

Za 16 sati je zakazana sjednica Predsjedništvo SDA koja će se očitovati očitovati o odluci Kantonalnog odbora.

Sve je više problema koji tište SDA, sve je češći odliv članstva. Za očekivati je da će Predsjedništvo danas razgovarati o svemu tome: situaciji u stranci u Tuzli, Zenici, Bužimu, Sarajevu…

Na sjednicu Predsjedništva došao je i lider SDA Bakir Izetbegović, koji je novinarima samo kratko rekao da će u 19 sati biti pres-konferencija:

“Tada će se znati više”, kazao je Izetbegović.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh