Politika

Vlada FBiH: Ove godine bez prodaje telekom operatera

Tokom 2018. godine neće biti privatizovani telekom operateri u Federaciji BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Vlada FBiH - Facebook

Advertisements

Vlada Federacije BiH je danas usvojila Plan i program rada Agencije za privatizaciju FBiH za ovu godinu u kojem nije predviđena privatizacija telekom operatera u većinskom vlasništvu FBiH, BH Telecoma i HT-a Mostar.

Informacije koje su se pojavile u medijskom prostoru vezano za dubinsku analizu kao isključivi instrument prodaje telekoma su, stoga, isključivo spekulativne prirode, rečeno je na sjednici federalne Vlade, prenio je Ured za informisanje Vlade FBiH.

Da bi uopšte bilo pristupljeno privatizaciji bilo kojeg privrednog društva, moraju postojati pravni i formalni preduslovi za to, a prvi i osnovni jeste da je takva privatizacija predviđena Planom privatizacije, što za telekome definitivno nije slučaj“, saopšteno je iz tog ureda.

Premijer FBiH Fadil Novalić je na današnjoj sjednici informisao federalnu Vladu o aktivnostima vezanim za dubinsku analizu telekom operatera, čiji je cilj da procijeni poslovni potencijal ovih kompanija, te da Vladi, kao njihovom većinskom vlasniku osigura kvalitetne informacije za donošenje odluka.

Terminskim planom provođenja dubinske analize planirano je da Vladi FBiH izvještaj bude dostavljen do kraja septembra 2018. godine.

Projektnim zadatkom je predviđeno da izvještaj predloži preporuke za poboljšanje poslovanja, što može uključivati različite opcije – od restrukturisanja, poboljšanja produktivnosti, poboljšanja korporativnog upravljanja, itd…


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh